Tuottajat

IMG_4366 2.jpg
 

Chateau Carsin

Chateau Carsin on suomalaisen perheen pyörittämä tila Ranskan viininviljelyn sydänmailla, Bordeaux’ssa. Juha Berglund toimii tilan isäntänä ja vastaa Suomessa myös muista viinialan yrityksistä, kuten esimerkiksi Viinilehdestä sekä Decanterista. Viinintekijänä Chateau Carsinilla toimii Juhan tytär Nea Berglund, joka asuu tilalla ja pyörittää tilan toimintaa ympärivuotisesti. Tilan viinit valmistetaan luomumenetelmin ja luomusertifikaattiprosessi on aloitettu.

Chateau Carsin tuo Sibeliusviinit -sarjaan kaksi viiniä; Sibelius Blanc sekä Sibelius Rouge. Valkoviini on kuiva ja hedelmäinen, sopiva niin aperitiiviksi kuin ruoan seuraan. Punaviini puolestaan on mehevä ja täyteläinen, erinomainen viini ruoan ja juustojen kaveriksi.

Juha Berglundin isä oli kapellimestari Paavo Berglund (1929-2012), joka tunnetaan erityisesti työstään Sibeliuksen musiikin parissa. Paavo johti orkestereita niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa ja on levyttänyt kaikki Sibeliuksen sinfoniat kolmeen kertaan. Juhastakin povattiin konserttiviulistia, mutta viini vei miehen mukanaan. Muistona kuitenkin musiikista, Chateau Carsinin logona toimii Juhan viulun snekka.

Chateau Carsin

Chateau Carsin

Nea & Juha Berglund, kuva Stefan Bremer

Nea & Juha Berglund, kuva Stefan Bremer

 
Emilie & Anthony Betouzet

Emilie & Anthony Betouzet

Anthony in the cellars

Anthony in the cellars

Anthony Betouzet

Betouzet’n samppanjatalo sijaitsee Dormansissa, Marnen laakson sydämessä. Köynnökset on istutettu hiekkaisiin ja savisiin maperiin Vassieux’n, Vassyn, Chavenayn, Dormansin, Verneuilin sekä Cucheryn alueilla. Betouzet viljelee kolmea lajiketta: Pinot Noiria, Pinot Meunieria sekä Chardonnayta, joka mm. mahdollistaa monipuolisten samppanjoiden valmistuksen.

Kaikki vuosikertaviinit kypsyät hiivasakkojen päällä vähintään viiden vuoden ajan ja samppanjat “tanssitetaan" käsin.

Emilie & Anthony ovat aina valmiita uusiin seikkailuihin ja työskentelevät mm. Ranskalaisten taiteilijoiten kanssa tuoden viininsä esille poikkeuksellisissa pakkauksissa ja muodoissa.

Anthony Betouzet’n samppanja valikoitui Sibelius -samppanjaksi keväällä 2019, kun Nea & Juha kävivät maistamassa samppanjataloja toivoen löytävänsä laadukkaan, autenttisen ja originaalin tuottajan, joka innostuisi projektista. Heidän tavatessaan Anthonyn, syntyi Sibelius -samppanja.