SIBELIUSVIINIT

IMG_0262.jpg
 

Sibelius Champagne

Miellyttävä, hedelmäinen tuoksu on täynnä kypsää keltaista ja punaista omenaa, tyylikästä paahteisuutta, briossia ja pähkinää. Siinä on lisäksi muun muassa persikkaa ja mineraalisuutta. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäillen kypsän hedelmäinen. Viinissä on lisäksi reilua sitruksisuutta.

Tyylikkäät kuplat nostavat viinin aromikkuutta esiin ja korostavat ryhdikkyyttä tuovaa hapokkuutta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, mineraalisen, sitruksisen ja hennon yrttisenkin, viehkeästi omenankotaa muistuttavan jälkivaikutelman joka nostaa veden kielelle.

Samppanja sopii mainiosti aperitiiviksi, tarjoa esimerkiksi pienten canapé -annosten kera ennen varsinaista ruokailua.

Rypälelajikkeet: Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay

Vigne printemps.JPG
 
IMG_0272.jpg

Sibelius Blanc

Tuoksusta löytyy runsaasti kypsää vaaleaa hedelmää kuten omenaa ja päärynää, keltaluumua sekä melonia. Viinin hedelmäisyyttä tukee mukavasti hapokkuuden tuoma raikkaus ja lopputulos on tasapainoinen, jättäen pitkään viipyilevän, hedelmäisen jälkimaun.

Suosittelemme tarjoilemaan viiniä niin aperitiivina, kuin kevyen ruoankin kera. Kokeile runsaiden salaattien, piirakoiden tai kalaruokien kanssa.

Rypälelajikkeet: Sémillon & Sauvignon Blanc

 

Sibelius Rouge

Tummasävytteinen tuoksu on hieman kehittynyt, muhevan multainen ja yrttinen. Siitä voi erottaa myös kypsiä tummien hedelmien piirteitä, kuten luumuja, samoin lakritsin aromeja.

Keskitäyteäinen maku on hedelmäisen pehmeä, seuraten aromeiltaan tuoksua. Viini on lämminhenkinen ja paahteinen – suutuntumaltaan myös muhevan täyteläinen. Kypsät parkkihapot tuovat ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta pitkään suussa viipyvään monivivahteiseen ja nielua lämmittävään ja mausteiseen jälkivaikutelmaan.

Mainio viini runsaiden ruokien seuraan, kuten tummien liha- tai kasvisruokien tai kovien juustojen kaveriksi.

Rypälelajikkeet: Merlot, Cabernet Franc & Carmenere

IMG_0273.jpg